Електротехнички институт Никола Тесла Вас са задовољством позива на Теслине Иновационе Дане (ТИД), који се одржавају као почетни догађај у години у којој се обележава 80 година од смрти Николе Тесле и уочи Дана Николе Тесле 10. јула.

Многобројни истраживачи, компаније и лабораторије из Европе и света окупиће се да размене искуства у вези са актуелним темама и проблемима енергетике данас, посебно у области енергетских трансформатора и материјала.

Еминентни предавачи ће представити најновије радове из области изолационих материјала и уља енергетских трансформатора, као и најновије методе испитивања. Ова предавања ће приказати иновативна решења, најновије методе испитивања папирно/уљне изолације, укључујући и нове еколошке изолационе течности и иновативне технологије, пружајући учесницима увид у тренутно стање и будући смер развоја науке.

Током ТИД-a, две радне групе CIGRÉ, студијски комитети Power Transformers (A2) и Materials and Emerging Test Techniques (Д1), одржаће састанке радних група. Конкретно, радна група CIGRÉ WG А2/Д1.77 ће се фокусирати на испитивање уља за електричну опрему, док ће CIGRÉ WG Д1.76 бити усмерена на квалитет и карактеристике старења целулозне изолације енергетских трансформатора.

Теме

Изазови у примени савремених изолационих материјала и иновативна решења за одрживе електричне мреже:

Конвенционални и модерни изолациони материјали и нове методе испитивања

Корозивни сумпор – испитивање и митигација & животни циклус уља и иновативне технологије

Процене стања и животног века енергетског трансформатора и гасна хроматографија и интерпретација

Термичко моделовање и дијагностика

Women in Power

Представљање делатности Електротехничког института Никола Тесла

и још пуно тога…

Организатори догађаја

Спонзори

Технички организатор